Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu

Vizyon: Sosyal faaliyetlerin ve iletişimin en üst seviyede olduğu, var olan kaynaklarını en iyi şekilde değerlendiren, teknolojiyi gündeminde tutarak tüm faaliyetlerine uyarlayabilen öğrenci merkezli, onların bilgi ve yeteneklerini geliştirip, ortaya çıkarmak için çalışan yeniliklere ve değişime açık, modern bir okuluz. İstiyoruz ki…Okulumuzda öğrenme, temel ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki…Okulumuzda her veli, öğrencisine sosyal,kültürel ve öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. İstiyoruz ki…Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. İstiyoruz ki…Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. 2.3. İLKE VE DEĞERLER 1-Bütün çalışmalarımızın temeli öğrencilerimizdir. Öğrencilerimize birey olarak saygı duyulur. Öğrenci ve öğretmen arasında sevgi – saygı bağının gün geçtikçe geliştirilmesi, herkesin ortak hedefleri arasındadır. 2-“Ben” değil “biz” duygusunun hakim olduğu ortam ve anlayışın gereğine inanırız. 3-Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. 4-Türkçe’nin güzel konuşulması ve yazılması ortak değerimizdir. 5-Okul – veli işbirliği sağlanarak, öğrencilerin okulda kazandığı davranışları hayata geçirebilmeleri için çalışılır. 6-Başarının ekip çalışması, teşvik ve ödüllendirme ile artacağına inanırız. 7-Okulumuzun fiziki şartlarının iyi ve gelişmeye elverişli olması ayrıcalığımızdır. 8-Okulumuz öğrencilerinin daha iyiye gitmeleri için gereken fedakarlığı yapmak ve bu doğrultuda çalışmak ; okulumuzun kişiliğini oluşturur. 9-Öğrencilerimizi Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı hedeflediği Türkiye idealine ulaşmayı amaç edinen; demokratik, laik, sosyal, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış bireyler olarak yetiştirmeyi temel ilke sayarız. 10- Başarılarından söz edilen okulumuzun olması ortak beklentimizdir.

Misyon: Öğrencilerin ferdi sorumluluklarını ve toplumsal sorunları kavrama, sorunlara karşı farkında lığını arttırma, çözüm arama alışkanlıklarını geliştirme, en doğruyu seçme, bunun için sistematik düşünme, yaratıcılık yönlerini geliştirerek daha faydalı, estetik duygularını geliştirerek daha saygılı ve nazik bireyler olma, bilim ve teknolojiyi takip ederek yaşama uyarlanabilmesini sağlamak için varız. İnanıyoruz ki… Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir, İnanıyoruz ki… Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur. İnanıyoruz ki… Biz, birbirimizi öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. İnanıyoruz ki… Biz, hepimiz öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız. İnanıyoruz ki…Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencimize bir birey olarak saygı duyar onları koruyup gözetiriz. İnanıyoruz ki…Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.

Başarılar:

Saatler: Başlangıç: 9:00- Bitiş: 15:10
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0 (372) 257 79 21

WEB - https://gazimustafakemalortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Terakki Mah., Suatbey Cad., Zonguldak Merkez/Zonguldak

Yerleşim Yeri - Zonguldak / Merkez

Adres - Terakki Mah., Suatbey Cad., Zonguldak Merkez/Zonguldak

Ulaşım Şehir içi otobüs ve dolmuşlarla